søndag 26. april 2009

Litt fri... :)


Jeg har fått levert og godkjent thesen min. For en lettelse! :) Om det er noen der ute som lurer på sammenhengen mellom insulinresistens og PCOS så er det bare å spørre liksom.. ;)

Friheten varer bare noen dager ettersom jeg må lese videre til eksamen, men jeg nyter den så godt jeg kan! Snuppi og jeg triller tur i sola, jeg strikker på café mens hun sover også spiser vi is (dvs: hun smaker skeptisk på min). 

Jeg har tre prosjekter på pinnene fortiden. En rosa sweethearts-kjole (for litt kjølige sommerdager), en flettejakke i grå alpakka og en liten trøye i kasjmir som blir til mens jeg strikker. Flettejakka var ment som en barnehagejakke til høsten (grå=god for flekker), men jeg har vært så heldig å fått forskudd på arv fra foreldrene mine slik at jeg kan være hjemme til snuppi blir 18mnd! :) En "flekkesikker" flettejakke blir vel uansett kjekk å ha tenker jeg.

Ellers har jeg kommet over Moseplassens fantastiske side med Norske Hageblogger. Selvsagt ble jeg sittende å kikke i over en time i går kveld og nå klør det i hagefingrene mine som aldri før. Liste med roser til inngangspartiet er skriblet ned og jeg har endelig funnet en lur løsning til hvordan jeg kan ha et bed på oversiden av huset uten at det skaper krøll for dreneringen. *jippi*

Her er vi utenfor leiligheten i morges. (Jepp. Strikkeposen er selvsagt med på bildet.)

søndag 19. april 2009

Liten kanin i kasjmir




Denne lua i rosa kasjmir ble ferdig for en stund tilbake. Det var meningen at Snuppi skulle kunne trille rundt som en liten påskehare i påsken, men heldigvis ble været så varmt at det eneste hun trengte på hodet var skygge. :) De siste dagene har det derimot vært kald vind. Da benytter mamman anledningen til å trekke fram den myke kaninluen, så gullet kan holde seg varm på ørene fram til sommeren er her for godt!

lørdag 11. april 2009

Bloom





Jeg elsker blomster! Når våren kommer leter jeg hver morgen etter nye skudd og tegn til liv på balkongen og i hagen. Her i Ungarn er frukttrærne i full flor. Fiolene danner et lilla teppe i skogen. Livet blir ikke bedre enn når lukten av fiol blandet med varm jord slår i mot meg på skogstien. :) 

Nede i hagen har den gamle hortensiaen min rukket å bli stor og grønn (hele 1,5m!) og selv de tre avleggerne har blitt til ordentlige busker. Ranunkler og stemorsblomster i forskjellige farger har inntatt balkongen og jeg har fått en pelargonia i lys lilla. Til og med tagetesspirene har tittet frem en stund. 

Selv om jeg er kjempeglad for det spirende hagelivet her i Pécs, så gnager  det litt at jeg går glipp av vårhagen min i Norge. Jeg lurer på hvordan det går med de nye staudene som jeg kjøpte på høstsalg og de to nye løkbedene mine...


torsdag 9. april 2009

Invitasjonene

Nå er snart den siste invitasjonentil bryllupsfesten vår ferdig forseglet og sendt. Det var ikke lett å finne pene, grønne frimerker som passet til, men jeg synes disse ble fine! :) Bakpå konvoluttene har jeg forseglet med lakk i sølv. Kanskje litt overkill, men det var så morsomt å dryppe lakken! Hehe...

lørdag 4. april 2009

Snart påske




Snart er det påske og det virker som om solen har kommet for å bli. :) Det er så deilig å kunne slippe Snuppi ut uten to lag ull og jakke. Hun storkoser seg med å klatre på byens skulpturer, kafébord og pappas buksebein i varmen. (Er så happy at hun klapper i hendene faktisk. Hehe..)

Heldigvis har hun en stor hatt og to parasoller over vogna. Solbrillene vil hun nemlig IKKE ha på seg!