Jeg bruker å skolde gryn, frø og grovmel i kokende vann for å gjøre baksten mindre "smulete". Om du ikke skolder trngs det 1,5dL mindre vann.
Oppskrift:
ca 200g frossen spinat (tin og press ut overskuddsvæske)
50g gjær
6 1/2 dL vann
2ts salt
en god klunk med olivenolje
75g havregryn
50g sesamfrø
5dL grahamsmel eller annen grovmelstype
7 dL hvetemel
1/2 egg (den andre halvparten spares til pensling)
Heves en time, eltes og etterheves i to brødformer litt over en halv time. Pensle med egg og ha over solsikkefrø eller annet godt fra kjøkkenskuffen. Stekes på 200 grader C i 30min.
Brødene bør fremdeles være litt lunkne når de legges i pose rett i fryseren: da smaker de helt ferskt når du skal ha dem seinere. :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar